/*------------------------------------*/ /*-------------------------------------*/

Langkawi-Bilik Sewa Murah

Kini anda mempunyai altenatif untuk mendapatkan penginapan yang menjimatkan dan selesa di Langkawi.Harga yang di tawarkan mengikut pakej bilik yang diminta. Untuk maklumat lanjut layari : (www.langkawibiliksewamurah.com)

Langkawi bilik sewa

Pakej Syamil Quran 22 dalam 1

Miracle The Reference ialah sumber rujukan sahih dan lengkap untuk belajar Al-Qur'an dengan lebih komprehensif. Metod penyusunan yang sistematik dan teliti berdasarkan tafsiriyah-lafziyah dengan Metode Hijaz dalam Terjemah Per Kata adalah salah satu bahagian penting dalam penghayatan yang lebih mendalam.

Langkawi Kereta Sewa

Koleksi Kereta Sewa Di Langkawi Dalam Kadar Harga yang murah..dapatkan Segera

image name

Kedai Minyak Gamat Langkawi

Dapatkan Koleksi Pelbagai Produk Gamat Dan juga Herba Langkawi

image name

Langkawi Bilik Sewa Murah

Dapatkan Bilik Sewa Termurah, Bilik dilengkapi Aircond, TV dan Bilik Air

image name

80% OFF JUBAH MUSLIMAT-DEPAN HOSP LANGKAWI

Touch One Collection merupakan sebuah kedai menjual pakaian khususnya dan pelbagai produk baju muslimah in seperti T-Shirt, Jubah, Baju Kurung dan aksesori wanita. Nama "Touch One" asalnya diperoleh dari gabungan singkatan nama pasangan suami isteri pemilik syarikat ini iaitu tasya(Saidatul Natasya) dan wan(Mohd Ridzuan).Alamat perniagaan:Depan Hospital Besar Langkawi, 07000 Langkawi Kedah.Pelanggan yang sibuk boleh menempah atau membuat belian secara online di(http://touch1collection.blogspot.com)

image name

Sunday, May 15, 2011

Langkawi Keuteow Sup Perut Special


Assalamualaikum...
Rasanya kalu anda pernah datang ke Langkawi mesti ada pernah mencuba atau mendengar tentang Keuteow Sup Perut Famera. Keuteow Sup Perut Famera sangat terkenal di Pulau Langkawi kerana ianya sangat berlainan dengan keuteow sup lain. Ini adalah kerana Keuteow Sup Perut Famera berkonsepkan masakan ala thai.

Sebenarnya Keuteow Sup Perut Famera merupakan salah satu makanan kegemaran saya. Bukan hanya sedap tetapi ianya sangat baik untuk kesihatan kerana keuteow sup ini dimasak dengan menggunakan bawang putih dan sayur-sayuran segar yang hanya di toskan supaya khasiatnya terjaga. 

Antara kandungan Keteow Sup Perut Famera adalah minyak bawang putih, sayur kangkung, taugeh, kacang tanah dan juga lada hitam. Menurut pengusahanya, pelanggan setia Keuteow Sup Perut Famera terdiri daripada warga 1Malaysia iaitu melayu, cina, india dan pelbagai lagi. Katanya lagi, selain pelanggan melayu, pelanggan cina sangat mengemarinya kerana mengandungi minyak bawang putih yang banyak khasiatnya.
Pemilik Keuteow Sup Perut Famera

Apa yang menariknya, perniagaan ini merupakan perniagaan  warisan keluarga yang dimajukan oleh 2 saudara yang masih muda, Farah 20 tahun dan juga Yasmin baru berusia 16 tahun. Senyuman yang tidak pernah lekang di pipi menjadi pengunjung tidak jemu untuk berkungjung ke Warung Keuteow Sup Perut Famera ini. Menurut Farah dan Yasmin, nama Warung Famera merupakan gabungan nama 3 beradik iaitu Farah, Yasmin dan juga Ira.

Selain daripada menjual menjual Keuteow Sup perut, warung ini juga menyediakan pelbagai lauk masakan ala kampung dan masakan lauk ala thai yang boleh dimakan dengan nasi putih.
Lauk pauk masakan  kampung & ala-thai

Pandangan Hadapan warung
Kepada pengunjung yang ini mencuba masakan istimewa ini, anda bolehlah berkunjung ke alamat berikut:

Keuteow Sup Perut Famera
No.1 &2, Bgn Haji Taib,
Depan Hospital Langkawi,Bukit Tekoh,
07000 Langkawi, Kedah
No.Tel: 04-9661357

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 comments:

Post a Comment

JOM

MAI KE

MAI KE

LANGKAWI

LANGKAWI
 

www.langkawi-map.blogspot.com Copyright © 2011