/*------------------------------------*/ /*-------------------------------------*/

Langkawi-Bilik Sewa Murah

Kini anda mempunyai altenatif untuk mendapatkan penginapan yang menjimatkan dan selesa di Langkawi.Harga yang di tawarkan mengikut pakej bilik yang diminta. Untuk maklumat lanjut layari : (www.langkawibiliksewamurah.com)

Langkawi bilik sewa

Pakej Syamil Quran 22 dalam 1

Miracle The Reference ialah sumber rujukan sahih dan lengkap untuk belajar Al-Qur'an dengan lebih komprehensif. Metod penyusunan yang sistematik dan teliti berdasarkan tafsiriyah-lafziyah dengan Metode Hijaz dalam Terjemah Per Kata adalah salah satu bahagian penting dalam penghayatan yang lebih mendalam.

Langkawi Kereta Sewa

Koleksi Kereta Sewa Di Langkawi Dalam Kadar Harga yang murah..dapatkan Segera

image name

Kedai Minyak Gamat Langkawi

Dapatkan Koleksi Pelbagai Produk Gamat Dan juga Herba Langkawi

image name

Langkawi Bilik Sewa Murah

Dapatkan Bilik Sewa Termurah, Bilik dilengkapi Aircond, TV dan Bilik Air

image name

80% OFF JUBAH MUSLIMAT-DEPAN HOSP LANGKAWI

Touch One Collection merupakan sebuah kedai menjual pakaian khususnya dan pelbagai produk baju muslimah in seperti T-Shirt, Jubah, Baju Kurung dan aksesori wanita. Nama "Touch One" asalnya diperoleh dari gabungan singkatan nama pasangan suami isteri pemilik syarikat ini iaitu tasya(Saidatul Natasya) dan wan(Mohd Ridzuan).Alamat perniagaan:Depan Hospital Besar Langkawi, 07000 Langkawi Kedah.Pelanggan yang sibuk boleh menempah atau membuat belian secara online di(http://touch1collection.blogspot.com)

image name

Monday, April 25, 2011

Tip-tip Bercuti ke Langkawi
Assalamualaikum....

Saya tertarik dengan blog saudara zrayz yang memberi 5 tip  untuk datang bercuti ke Langkawi. Panduan yang saudara zrayz berikan sangat menarik kerana ia ditulis mengikut pengalaman beliau sewaktu bercuti di Langkawi

Berikut adalah 5 tip yang diberikan oleh saudara  zrayz di dalam blongya iaitu Suatu Kehidupan:

Tip 1:
Datang ke Langkawi dengan melaui jalan udara kerana boleh menjimatkan banyak belanja seperti, belanja minyak, belanja feri dan tol. Juga boleh mengelak daripada mengangkat beg yang berat

 Tip 2:
Melawat Langkawi dalam waktu bukan cuti sekolah boleh tawar menawar harga barang

Tip 3:
Sewa Kereta di Airport lebih menjimatkan lain-lain kos, seperti kos tiket Cable Car dan kos tiket Underwater World kerana anda boleh membeli sendiri tiket tanpa menggunakan agen

Tip 4:
Pilih kedai makan yang bertempat di kawasan Padang Matsirat, murah katanya...tapi bagi saya banyak lagi tempat-tempat yang menarik dan murah, contohya di Restoran Hajah Siti Fatimah (Batu 5, KG. Mata Air Jalan Makam Mahsuri Langkawi)

Tip 5:
Jangan pilih hari Jumaat untuk shopping kerana kedai banyak yang tutup...memang betul tu..banyak kedai tutup hari Jumaat di Langkawi.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Saya mempunyai sedikti penambahan untuk tip-tip diatas iaitu:

Tip 6:
Jika anda berhajat untuk datang ke Langkawi pada musim cuti sekolah dan melaui jalan  laut, pastikan anda membeli tiket feri untuk pergi dan balik (return ticket). Ini adalah untuk mengelakkan kehabisan tiket  akibat ditempah oleh kumpulan-kumpulan  rombongan yang ramai juga anda tidak perlu beratur panjang untuk mendapatkan tiket feri yang boleh memakan masa berjam-jam lamanya.

Tip 7:
Pastikan anda menempah kereta sewa dan juga tempat penginapan lebih awal untuk mengelakkan daripada harga perkhidmatan akan naik mendadak pada waktu cuti sekolah.

Selamat Datang Ke Pulau Langkawi, Percutian pilihan anda!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 comments:

Post a Comment

JOM

MAI KE

MAI KE

LANGKAWI

LANGKAWI
 

www.langkawi-map.blogspot.com Copyright © 2011